Skip to content

Dr. Korina Anna Petkou

Δερματολόγος Κορίνα Πέτκου

EN
lines

Botox®

Η ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδος

Ο λόγος που χρησιμοποιούμε το Botox είναι για να εξαλείψουμε τις ρυτίδες του προσώπου, στατικές ή δυναμικές. Οι στατικές ρυτίδες είναι αυτές που σχηματίζονται στο πρόσωπο σε κατάσταση ηρεμίας. Οι δυναμικές ρυτίδες είναι αυτές που σχηματίζονται όταν το πρόσωπο εκφράζεται.
Το Botox-dysport θεωρείται η πιο δημοφιλής μέθοδος αντιγήρανσης η οποία μας προσφέρει ένα νεανικό και λείο δέρμα.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι να μειώνει την σύσπαση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως πρόληψη δημιουργίας ρυτίδων. Αφού όσο ο μυς δεν συσπάται οι ρυτίδες δεν επιδεινώνονται για το διάστημα που διαρκεί η δράση του.

Βασικές περιοχές λοιπόν που χρησιμοποιούμε την θεραπεία Botox:

 • Μέτωπο
 • Πάνω από τα φρύδια
 • Μεσόφρυο
 • Άνω χείλος
 • Γύρω από τα μάτια
 • Γύρω από τη μύτη

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδο, όπου στο ιατρείο μας μια συνεδρία διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά συνολικά και τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ορατά από την δεύτερη με τρίτη μέρα. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό στις 10-15 μέρες μετά την εφαρμογή του.

Πλεονεκτήματα Botox:

 • Χαμηλό κόστος
 • Απόλυτα ασφαλές
 • Ανώδυνο
 • Θεραπεία μικρής διάρκειας
 • Γρήγορα αποτελέσματα
 • Μηδέν χρόνος αποθεραπείας

Συχνές Ερωτήσεις

Δεν βρίσκετε αυτό που ψάχνετε?

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
Είναι ασφαλές το Botox;

Το Botox έχει εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας. Χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια σε 8 διαφορετικές ειδικότητες για όλα τα είδη μυϊκών δυσλειτουργιών και παθήσεων. Το τεράστιο ιστορικό του φαρμάκου χωρίς παρενέργειες παρέχει από μόνο του τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλειά του. Η συγκεκριμένη θεραπεία σέβεται τις προσδοκίες του ασθενούς και έχει σαν στόχο το εντελώς φυσικό και υγιές αποτέλεσμα και ένα πρόσωπο που δεν χάνει την εκφραστικότητα του.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσω τη θεραπεία με Botox;

Επειδή το δέρμα έχει την ιδιότητα να «τσαλακώνει» εύκολα αλλά μετά να επανέρχεται δύσκολα στην αρχική του κατάσταση, συστήνουμε τη θεραπεία με Botox όταν έχουμε δείγματα έντονης και ακούσιας κινητικότητας μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία αλλά και από την ποιότητα του δέρματος και τη διάπλαση των μυών του προσώπου. Επίσης την κατάσταση του δέρματος επηρεάζουν και εξωγενείς παράγοντες όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η φύση της εργασίας και η πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Για αυτό και προσπαθούμε συχνά να λειτουργήσουμε προληπτικά ώστε να αποτραπεί η ρυτίδωση του προσώπου.

Θα διατηρήσω την εκφραστικότητά μου;

Βεβαίως. Παγωμένα, ανέκφραστα και τελείως ακίνητα πρόσωπα είναι λάθος και πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό συμβαίνει, μόνο όταν εγχυθεί μεγάλη ποσότητα υλικού, δηλαδή πάνω από όση χρειαζόμαστε. Στο ιατρείο μας αυτό δεν συμβαίνει, καθώς η θεραπεία έχει εξατομικευμένο χαρακτήρα για να ταιριάζει στις ανάγκες του καθενός και να αποφεύγουμε τέτοια ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Πόσες φορές μπορώ να κάνω Botox;

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η θεραπεία με Botox δεν έχει περιορισμούς. Δηλαδή όσες φορές και αν προχωρήσει κανείς στη θεραπεία με Botox το αποτέλεσμα παραμένει πάντα το ίδιο χωρίς την παραμικρή απόκλιση στην αποτελεσματικότητά του. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, μετά από 3-4 θεραπείες, το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 εφαρμογών αυξάνεται.

Πονάει η θεραπεία Botox;

Η θεραπεία με Botox είναι μια από τις πιο ανώδυνες θεραπείες. Κάνοντας μόνο μια σειρά εγχύσεων τοπικά με τη λεπτότερη βελόνα που υπάρχει δεν προκαλείται καθόλου πόνος παρά μόνο μια στιγμιαία ενόχληση στα σημεία που γίνεται η θεραπεία. Τις περισσότερες φορές η αίσθηση είναι σαν ένα τσιμπηματάκι από έντομο και σε γενικές γραμμές δεν είναι ένας συνεχόμενος πόνος αλλά ένα στιγμιαίο τσίμπημα.

Ας Μιλήσουμε!

  Η επικοινωνία μας αφορά μόνο την συγκεκριμένη ερώτηση και τα στοιχεία σας παραμένουν άκρως εμπιστευτικά.