Skip to content

Dr. Korina Anna Petkou

Δερματολόγος Κορίνα Πέτκου

EN
lines

FAQs

Βρείτε εδώ όλες τις συχνές ερωτήσεις για τις θεραπείες μας. Για άλλο επικοινωνήστε μαζί μας

Επιλέξτε Κατηγορία Ερωτήσεων

Δεν βρίσκετε αυτό που ψάχνετε?

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κρυοθεραπείας?

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, όταν το υγρό άζωτο ψεκάζεται πάνω στη βλάβη, ο ασθενής αισθάνεται μία αίσθηση καψίματος και μούδιασμα στην αρχή. Όταν το υγρό άζωτο έρθει σε επαφή με τα κύτταρα ή τον εξωτερικό όγκο, που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, τα καταστρέφει κατ' ευθείαν. Αργότερα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της βλάβης, μπορεί να παρουσιαστεί κάποιος πόνος που αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά.

Τι συμβαίνει μετά το τέλος της κρυοθεραπείας;

Μετά από μερικές ώρες από τον ψεκασμό με υγρό άζωτο, η περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία, αλλάζει χρώμα, γίνεται ωχρή, λόγω της καταστροφής των αγγείων. Ταυτόχρονα η περιοχή παρουσιάζει ένα ελαφρύ οίδημα και σχηματίζεται μία φυσαλίδα η οποία μετατρέπεται μετά από μερικές μέρες σε κρούστα. Για πλήρη επούλωση απαιτείται ένα χρονικό διάστημα από 1 έως 4 εβδομάδων. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία θεραπείες με κρυοθεραπεία, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι επώδυνη;

Όχι, είναι μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία και δεν απαιτεί κάποια προετοιμασία. Κατά τη διάρκεια της εφαρμόζουμε μια αναισθητική κρέμα ή γίνεται τοπική αναισθησία για να εξαλείψουμε και το παραμικρό τσούξιμο.

Είναι ασφαλή;

Με τη σωστή επιλογή εμφυτεύματος, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και ο κίνδυνος επιπλοκών είναι αμελητέος. Τα εμφυτεύματα που είναι ασφαλή, δεν είναι μόνιμα. Εμφυτεύματα που είναι μόνιμα δεν είναι ασφαλή! Ακόμα, υπάρχει πάντα μια πολύ μικρή πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης που αποφεύγεται μετά από μια συζήτηση μαζί σας.

Tι μπορούμε να διορθώσουμε με τα εμφυτεύματα;

 1. Ρυτίδες έκφρασης όπως: μεσόφρυο, ρινοπαρειακές, ρυτίδες άνω χείλους(καπνιστού).
 2. Ρυτίδες γύρω από τα μάτια σε συνδυασμό με BOTOX.
 3. Ζυγωματικά
 4. Remodelling του οβάλ του προσώπου και χαλάρωση.
 5. Αύξηση και περίγραμμα χειλιών.
 6. Ουλές

Είναι επίπονο?

Συνήθως όχι. Μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία, ή τοποθέτηση μιας αναισθητικής κρέμας, μερικά λεπτά πριν από την επέμβαση. Η εφαρμογή γίνεται μέσα μόλις, σε λίγα λεπτά. Ακόμα, διαθέτουν απαλή σύνθεσή η οποία εκμηδενίζει τον πόνο έγχυσης για μια πιο άνετη εμπειρία.

Μετά τη θεραπεία μπορώ να πάω στη δουλειά μου?

Συνήθως ναι. Μπορεί να υπάρξουν ελαφριές κοκκινίλες που καλύπτονται με make-up. Στην ουσία, μπορεί κανείς να προγραμματίσει συνεδρία κατά τη διάρκεια μεσημεριανού του γεύματος και αμέσως μετά να επιστρέψει πίσω στη δουλειά του.

Με τι μπορούν να συνδυαστούν τα εμφυτεύματα?

Με μεγάλη επιτυχία μπορούν να συνδυαστούν με Botox, laser resurfing, peelings, facial photorejuvenation, microdermapresion. Με τον κάθε συνδυασμό, πετυχαίνουμε και κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν παρενέργειες?

Συνήθως αμελητέες. Μπορεί να παρατηρηθεί ελαφρύ οίδημα ή κοκκινίλα μετά την επέμβαση, όπως και καμμιά φορά μια μικρή εκχύμωση. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι παρενέργειες δεν διαρκούν και μπορούν εύκολα να καλυφθούν με ένα συνηθισμένο make-up. Ακόμα, όλες οι αγωγές που περιλαμβάνουν έγχυση εμπεριέχουν μικρό ρίσκο κάποιας μόλυνσης.

Τι πρέπει να προσέξω πριν την θεραπεία?

 1. Να μην πάρω ασπιρίνη 5 μέρες πριν την επέμβαση
 2. Να μην καταναλώνω υπερβολική ποσότητα αλκοόλ
 3. Να πληροφορήσω τον ιατρό μου, για το ακριβές ιατρικό ιστορικό μου (χρόνιες παθήσεις, φάρμακα κλπ.)

Πόσος θα είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά το peeling;

Για επιφανειακά η μέτρια peeling από σχεδόν καθόλου μέχρι 3-4 ήμερες είναι ο χρόνος που το δέρμα θα επανέλθει πλήρως. Για βαθιά peelings ο χρόνος ανάρρωσης είναι 7 με 10 ήμερες, με αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

Ποσά είδη peeling υπάρχουν;

Πάρα πολλά ανάλογα τι θέλουμε να θεραπεύσουμε από ελαφριά μέχρι βαθιά peelings, peelings του χειμώνα, του καλοκαιριού.

Πόσο συχνά μπορεί να γίνει το peeling;

Tα ελαφριά peeling συχνά, κάθε 15-20 ημέρες, τα μέτρια η βαθιά έχουν μια τακτικότητα η οποία καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε προσώπου.

Ποιες περιοχές μπορούν να θεραπευτούν με peeling;

 • Πρόσωπο
 • Ντεκολτέ
 • Ραχιαία επιφάνεια χεριών (για βελτίωση εμφάνισης του δέρματος και γεροντικών κηλίδων)
 • Όλο το σώμα

Τι πρέπει να κάνω πριν την θεραπεία peeling;

Μια εβδομάδα πριν το ραντεβού θα πρέπει να αποφεύγετε την χρήση αποτριχωτικών (κρέμες, κερί, χαλάουα κ.α.). Ακόμα μην χρησιμοποιήσετε μάσκες, απολεπιστικές κρέμες, αντιρυτιδικές κρέμες, άλλα peeling, βαφή μαλλιών ή ειδική θεραπεία για την ακμή.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την θεραπεία;

Συνήθως από 4 έως 8 συνεδρίες, (μια ανά εβδομάδα) είναι αρκετές για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Εν συνέχεια συντήρησης, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε δέρματος.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη μεσοθεραπεία;

Mετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας, δεν ενδείκνυται η εφαρμογή δερμοκαλλυντικών και make up για τις επόμενες ώρες. Επίσης σας συνιστούμε να αποφεύγεται τη χρήσης σάουνα καθώς και την έντονη σωματική άσκηση για τις επόμενες ώρες.

Μπορώ να συνδυάσω τη μεσοθεραπεία με άλλες θεραπείες;

Μπορεί να συνδυαστεί με πολύ καλά αποτελέσματα με:

 • Peelings
 • Fillers
 • Botox
 • Skin rejuvenation
Με τον κάθε συνδυασμό θεραπείας, πετυχαίνουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα που εσείς επιθυμείτε.

Είναι ασφαλής η μεσοθεραπεία;

Είναι μια απόλυτα ασφαλής θεραπεία που δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος. Ενθαρρύνει τη φυσική ανάπλαση του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί το νερό στο δέρμα άρα βοηθάει στην ενυδάτωση. Οι πολυβιταμίνες έχουν αντιοξυδωτικές, αντιγηραντικές ιδιότητες

Είναι ασφαλές το Botox;

Το Botox έχει εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας. Χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια σε 8 διαφορετικές ειδικότητες για όλα τα είδη μυϊκών δυσλειτουργιών και παθήσεων. Το τεράστιο ιστορικό του φαρμάκου χωρίς παρενέργειες παρέχει από μόνο του τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλειά του. Η συγκεκριμένη θεραπεία σέβεται τις προσδοκίες του ασθενούς και έχει σαν στόχο το εντελώς φυσικό και υγιές αποτέλεσμα και ένα πρόσωπο που δεν χάνει την εκφραστικότητα του.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσω τη θεραπεία με Botox;

Επειδή το δέρμα έχει την ιδιότητα να «τσαλακώνει» εύκολα αλλά μετά να επανέρχεται δύσκολα στην αρχική του κατάσταση, συστήνουμε τη θεραπεία με Botox όταν έχουμε δείγματα έντονης και ακούσιας κινητικότητας μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία αλλά και από την ποιότητα του δέρματος και τη διάπλαση των μυών του προσώπου. Επίσης την κατάσταση του δέρματος επηρεάζουν και εξωγενείς παράγοντες όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η φύση της εργασίας και η πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Για αυτό και προσπαθούμε συχνά να λειτουργήσουμε προληπτικά ώστε να αποτραπεί η ρυτίδωση του προσώπου.

Θα διατηρήσω την εκφραστικότητά μου;

Βεβαίως. Παγωμένα, ανέκφραστα και τελείως ακίνητα πρόσωπα είναι λάθος και πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό συμβαίνει, μόνο όταν εγχυθεί μεγάλη ποσότητα υλικού, δηλαδή πάνω από όση χρειαζόμαστε. Στο ιατρείο μας αυτό δεν συμβαίνει, καθώς η θεραπεία έχει εξατομικευμένο χαρακτήρα για να ταιριάζει στις ανάγκες του καθενός και να αποφεύγουμε τέτοια ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Πόσες φορές μπορώ να κάνω Botox;

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η θεραπεία με Botox δεν έχει περιορισμούς. Δηλαδή όσες φορές και αν προχωρήσει κανείς στη θεραπεία με Botox το αποτέλεσμα παραμένει πάντα το ίδιο χωρίς την παραμικρή απόκλιση στην αποτελεσματικότητά του. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, μετά από 3-4 θεραπείες, το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 εφαρμογών αυξάνεται.

Πονάει η θεραπεία Botox;

Η θεραπεία με Botox είναι μια από τις πιο ανώδυνες θεραπείες. Κάνοντας μόνο μια σειρά εγχύσεων τοπικά με τη λεπτότερη βελόνα που υπάρχει δεν προκαλείται καθόλου πόνος παρά μόνο μια στιγμιαία ενόχληση στα σημεία που γίνεται η θεραπεία. Τις περισσότερες φορές η αίσθηση είναι σαν ένα τσιμπηματάκι από έντομο και σε γενικές γραμμές δεν είναι ένας συνεχόμενος πόνος αλλά ένα στιγμιαίο τσίμπημα.

Υπάρχουν αντενδείξεις για την εφαρμογή του Διοδικού Laser;

Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και εγγυημένα. Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό όλες τις εποχές του χρόνου και για όλες τις επιδερμίδες. Δεν πρέπει να εφαρμοστεί σε επιδερμίδα που πάσχει από έγκαυμα ή ερεθισμό.

Για ποια τριχοφυΐα δεν είναι κατάλληλη η αποτρίχωση με laser;

Για το πολύ ξανθό και χνοώδες τρίχωμα. Δεν υπάρχει αρκετή μελανίνη στην τρίχα, για να απορροφηθεί η ενέργεια του LASER, και να φτάσει μέχρι την ρίζα της και να την καταστρέψει.

Τι πρέπει να προσέξω πριν την συνεδρία με το διοδικό laser;

 • Να μην είναι καμένο το δέρμα από τον ήλιο ή ερεθισμένο.
 • 15 μέρες πριν να μην χρησιμοποιήσετε αυτομαυριστικές κρέμες.
 • 4 – 5 εβδομάδες πριν μην κάνετε αποτρίχωση με κερί.

Τι να περιμένω μετά από μια θεραπεία Fractional Laser;

Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το δέρμα είναι πιο νεανικό και λαμπερό. Ακόμα, μετά τη θεραπεία συνιστάται η χρήση αντηλιακής κρέμας, καθώς και η εφαρμογή αναπλαστικής κρέμας.

Υπάρχουν παρενέργειες μετά τη θεραπεία Fractional Laser;

Με την συγκεκριμένη θεραπεία οι παρενέργειες είναι μηδενικές. Μετά τη θεραπεία υπάρχει μικρή περίπτωση να εμφανιστεί ήπια ερυθρότητα, η οποία είναι πλήρως αναστρέψιμη και υποχωρεί μέσα σε 1-2 μέρες.

Πως δρα το Laser IPL;

Η φωτεινή ενέργεια του IPL μετατρέπεται σε θερμότητα καθώς φτάνει στον στόχο της. Χάρη στην υψηλή θερμότητα, ο στόχος θρυμματίζεται και αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος, φέρνοντας φρέσκο, υγιές και ομοιόχρωμο δέρμα στην επιφάνεια μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πονάει το IPL;

Όχι. Πριν την έναρξη της εφαρμογής, εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα στην περιοχή της θεραπείας ώστε η εφαρμογή του IPL να είναι απολύτως ανεκτή.

Είναι επώδυνη η μέθοδος της Μεσοθεραπείας;

Όχι. Η εφαρμογή γίνεται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας, οπότε είναι αρκετά ανεκτή. Επίσης εφαρμόζεται τοπική αναισθησία όπου χρειάζεται.

Ποιες ουσίες χρησιμοποιούμε στη μέθοδο της μεσοθεραπείας;

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στην μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας είναι πολλές και συνδυάζονται στο ιατρείο μας για να προκύψει το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο ανάλογα με την περίπτωση. Οι συχνότερες είναι οι εξής: Καφεΐνη, οργανικό πυρίτιο, καρνιτίνη, αγκινάρα κα.

Μπορώ να κάνω μεσοθεραπεία και το καλοκαίρι;

Βεβαίως. Μπορεί να εφαρμοστεί και το καλοκαίρι αλλά είναι απαραίτητη η αντηλιακή κρέμα και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο μετά τη θεραπεία.

Υπάρχουν αντενδείξεις για την θεραπεία VelaShape;

 • Βηματοδότης
 • Σακχαρώδης διαβήτης
 • Τοπικές φλεγμονές
 • Εγκυμοσύνη και θηλασμός
 • Συστηματικά αυτοάνοσα προβλήματα του δέρματος
 • Η εσωτερική επιφάνεια των μηρών

Τι να περιμένω από την θεραπεία με Velashape;

Ο συνδυασμός της αναρρόφησης και μάλαξης του δέρματος με τις δύο θερμικές ενέργειες των διπολικών ραδιοσυχνοτήτων RF και του Infrared Laser έχει σαν αποτέλεσμα την γρήγορη και ανώδυνη βελτίωση του σώματος.

Σε ποιους προτείνεται ένα γενετικό τεστ για την ανάλυση του μήκους των τελομερών;

 1. Σε άνδρες και γυναίκες που μεριμνούν να επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης.
 2. Σε ανθρώπους με οικογενειακό ιστορικό πρόωρης γήρανσης.
 3. Σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να παρακολουθούν την διαδικασία της γήρανσης τους.
 4. Σε κάθε άτομο που θα ήθελε να αποκτήσει μια αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπεία κατά της γήρανσης.

Πως γίνεται αυτό το τεστ;

Γίνεται χρησιμοποιώντας δείγμα που λαμβάνεται με ένα βαμβακοφόρο στυλεό από το βλεννογόνου του στόματος. Ύστερα το δείγμα στέλνεται σε εργαστήριο για να αναλυθεί και να ποσοτικοποιηθεί το τελομερικό μας μήκος.

Σε ποιους προτείνεται ένα γενετικό τεστ για τη θεραπεία της τριχόπτωσης;

 1. Σε όλους όσοι θέλουν να καταλάβουν πώς το γενετικό τους προφίλ επηρεάζει τη θεραπευτική αντιμετώπιση της αλωπεκίας.
 2. Σε ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό εμφάνισης αλωπεκίας.
 3. Σε άνδρες και γυναίκες που έχουν δοκιμάσει διάφορες θεραπείες με μικρή ή καμία επιτυχία.

Πως γίνεται αυτό το τεστ;

Με ειδικές αποστειρωμένες μπατονέτες, συλλέγουμε δείγμα σιέλου από τη στοματική κοιλότητα. Αφού ληφθεί το δείγμα, στέλνεται στο εργαστήριο για ανάλυση του γενετικού υλικού. Εμείς παίρνουμε τα αποτελέσματα και αρχίζουμε να χτίζουμε το εξειδικευμένο πλάνο θεραπείας σας.

Για ποιους ενδείκνυται μια εξατομικευμένη γονιδιακή διατροφή;

 1. Για όλους όσους θέλουν να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο η γενετική επηρεάζει το σωματικό τους βάρος.
 2. Για αυτούς που επιθυμούν να έχουν το βέλτιστο πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του σώματός τους.
 3. Για αυτούς που έχουν δοκιμάσει διαφορετικά προγράμματα διατροφής με λίγη ή καθόλου επιτυχία.

Πως γίνεται η εξέταση;

Η εξέταση γίνεται ανώδυνα και αναίμακτα με την απλή συλλογή σιέλου σε αποστειρωμένο συλλέκτη. Τα δείγματα στέλνονται στο εργαστήριο για ανάλυση και τα αποτελέσματα ολοκληρώνονται και συνοδεύονται με την εξατομικευμένη πρόγνωση και συμβουλευτική όπως και με ένα ατομικό πλάνο διατροφής.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Ο ιατρός σας θα σας προτείνει τον απαιτούμενο αριθμό συνεδριών που θα προγραμματιστούν βάσει των προσωπικών σας στόχων και αναγκών. Ο αριθμός και το μεσοδιάστημα των συνεδριών θα προσαρμοστούν ειδικά για εσάς ώστε να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά συνήθως μετά από τρεις εβδομάδες γίνονται πιο εμφανή. Η βελτίωση στην περιοχή εφαρμογής συνεχίζεται από 3 έως και 6 μήνες μετά την θεραπεία!

Είναι κατάλληλη για όλους;

Η ειδική τεχνολογία του Morpheous8 μας επιτρέπει την χρήση του σε όλους τους φωτότυπους δέρματος ακόμα και στους πιο σκούρους, με ασφάλεια. Είναι θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί όλο το χρόνο.

Ποιο είναι το όφελος των fractional ραδιοσυχνοτήτων;

Η θεραπεία μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RF) είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος για την αναδιαμόρφωση και αναδόμηση του κολλαγόνου. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία για την οποία χρησιμοποιείται μια κεφαλή από μικρό-βελόνες, οι οποίες ρυθμίζονται κατά περίπτωση και διεισδύουν σε βάθος από 1 έως 7mm, ανανεώνοντας τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος χωρίς σχεδόν καθόλου χρόνο αποθεραπείας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες;

Ναι το Morpheous8 μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ίδια συνεδρία ή λίγες ημέρες μετά από άλλες θεραπείες. Το Morpheous8 μπορεί επίσης να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες οι οποίες βασίζονται στην ίδια τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων που ανήκουν στην ίδια πλατφόρμα όπως το Accutite, facetite, necktite και bodytite αλλά και με ενέσιμες θεραπείες για επίτευξη πιο θεαματικών αποτελεσμάτων!

Πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω μακιγιάζ μετά την θεραπεία;

Επειδή ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος, το μακιγιάζ μπορεί να εφαρμοστεί 1 έως 2 ημέρες μετά την θεραπεία. Λίγες ημέρες μετά ενδέχεται να εμφανιστούν μικροτραυματισμοί στην υπό θεραπεία περιοχή καθώς και ελαφρά ερυθρότητα ανάλογα με την ένταση της θεραπείας.

Ποια είναι η απαιτούμενη φροντίδα μετά την θεραπεία;

Το δέρμα στην υπό θεραπεία περιοχή χρειάζεται ενυδάτωση και είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Ας Μιλήσουμε!

  Η επικοινωνία μας αφορά μόνο την συγκεκριμένη ερώτηση και τα στοιχεία σας παραμένουν άκρως εμπιστευτικά.